62 1234
發新話題

我希望兒子能超越的對手名單!

我希望兒子能超越的對手名單!

兒子巳打波一年多, 也和很多波友打過波。

有些父母期望自已的孩子在某些乒乓球比賽中得奬,

而我對兒子的期望就怪少少,我希望他能在19個月後, 即波齡達三年時,可超越以下的對手。

對手中,大多數是兒子的波友或是我的朋友或 hkttf 的網友!

我估, 兒子再練多19個月, 有可能超越名單中部分對手, 但有些則可能永遠都不能超越!

我所指的超越就是:  平均每次打分,都係贏多輸少!

有些網友看見名單, 可能懷疑我患了妄想症, 但目標訂高一點不是更好嗎?

1. x   (青苗種籽)

2. X   (精英隊員)

3 龍叔     (小兒笑稱他的們為粉嶺乒村長老)

4.明叔     (粉嶺乒村長老)

5.耀叔     (粉嶺乒村長老)

6 邦哥     (粉嶺乒村長老)

7.黑仔     (老青苗)

8 小龍     (老精英)

9.Siu Man  (長膠高手)

10. Yatwai (hkttf 網友)

11. 牙龜   (hkttf 網友)

12 Harvey  (hkttf 網友)

13 嘉靜    (hkttf 網友)

14. 4466   (hkttf 管理員)

15. 4466 拉波勁衝的那位朋友

16  小明   (hkttf 網友) updated:Nov 29,2009

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-11-16 20:27 發表
他們以列入黑名單
超高目標!  

15應該係嘉倫吧

引用:
原帖由 44_66 於 2009-11-16 21:27 發表
15 =  痴線仔 呀 ben ... 哈哈哈
丙早果位?
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 44_66 於 2009-11-16 21:27 發表
哈哈哈, 我都不敢寫他的 name

引用:
原帖由 44_66 於 2009-11-16 21:30 發表
14 號哪位 出左名屎波 , 令郎一定贏
長膠快攻, 好難頂

引用:
用日直短髮的那位嗎? 呢個好似你咁痴線的, 拉球又係勁爆

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-11-16 20:31 發表
黑 = 難打
You are right ! 他/她們在難打名單

引用:
原帖由 logtincom 於 2009-11-16 20:53 發表
15應該係嘉倫吧
是呀 ben, 抽到46飛起

引用:
原帖由 44_66 於 2009-11-16 21:30 發表
14 號哪位 出左名屎波 , 令郎一定贏
Really ???

全部都係高手woo....

哈哈, 46都在名單之中
我拉波出名慢又無轉 。激死呀

引用:
原帖由 bond 於 2009-11-16 22:47 發表

用日直短髮的那位嗎? 呢個好似你咁痴線的, 拉球又係勁爆
十分同意

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-11-16 21:44 發表

丙早果位?
呀 ben 是否丙早, 要請46 reply

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-11-16 23:18 發表
全部都係高手woo....
哈哈哈, 故意把高手列於名單中, 可以有排追

引用:
原帖由 wayne_ka_lun 於 2009-11-16 23:57 發表
哈哈, 46都在名單之中
我拉波出名慢又無轉 。激死呀
因為小兒有機会在家附近的體育館向这些高手請教

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-11-17 00:08 發表

因為小兒有機会在家附近的體育館向这些高手請教
Icic~~

都唔係冇可能嘅! 但以你兒現時的訓練質素就難啲! 可以的話請帶你兒北上深造,或找知名的二級或以上之教練培訓一下,都應該能達成目標的!

62 1234
發新話題